Yüz Yağ Enjeksiyonu

Yüz Yağ Enjeksiyonu

Yağ dokusu kişide bulunan belli bölgelerden (göbek çevresi, kalça, uyluk, yan ve iç tarafları olmak üzere) alınarak belirli işlemlerden geçirilmektedir. Enjekte edilen bölgeye hacim vererek kırışıklıkları gidermektedir. Yüz yağ enjeksiyonu işlemi ile dudak hacmi artırılabilir ve elmacık kemikleri daha belirgin hale gelebilmektedir. Yanak ve alın hacmi de aynı şekilde artırılabilmektedir.

Enjeksiyonun derinliği, kırışıklıkların bulundukları yere ve derinliğe göre farklılık gösterebilmektedir. Zamanla yağ dokusunun bir kısmı emilebilir ve etkisi azalabilmektedir. Emilim genel olarak ilk 6 ay içerisinde gerçekleşmektedir. O nedenle birden fazla seans uygulaması gerekebilmektedir.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Ameliyatında Neler Yapılır?

Yüz yağ enjeksiyonu yapılacak olan yağ dokusu göbek çevresi, kalça, uyluk iç ve dış kısım tarafından ve çene altından alınmaktadır. Bu durumda kişinin çene altına yaklaşık olarak 3-4 mm uzunluğunda bir kesiden girilmektedir. Özel kanüller kullanılarak yağ dokuları toplanmaktadır. İşlemden geçen yağ dokusu bir enjektör ile yüzde gereksinim duyulan kısma enjekte edilmektedir.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Tedavisi Nasıldır?

Hastalar gönüllü olarak ameliyat olmak isterler. Zorunlu bir tedaviden öte tamamen isteğe bağlı olarak yapılan bir operasyondur ve sağlık konusunda herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Hassasiyet ve etki süreleri değişken olan bu tedavi yönteminde hayvanlardan elde edilen kollojen ürünleri, Hyaluronik asit, bakteri toksinleri, sentetik-plastik kalıcı implantlar gibi alternatifler yer almaktadır.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Ameliyatından Önce Neler Yapılmalı?

Genel olarak merak edilen konular arasında yer alan yüz yağ enjeksiyonu ameliyattan önce neler yapılmalı gibi durumlar için birkaç öneri yer almaktadır. Bunlar arasında düzenli ve düzensiz olarak kullanılan tüm ilaçları, daha önce bir ameliyat geçirilip geçirilmemesi, aileden gelen kalıtımsal bir hastalığın olup olmaması gibi detayları doktora bildirmek gerekmektedir. Aspirin ve bebek aspirini gibi ilaçların yanı sıra kumadin, ibuprofen gibi ağrı kesicilerin ameliyattan belirli bir süre önce tüketiminin bırakılması gerekmektedir. Kullanılmasında sakınca olmayan ağrı kesiciler doktorlar tarafından verilmektedir.

Sigara, puro ve pipo gibi türün ürünleri ve alkol ameliyattan önce mutlaka bırakılmalıdır. Bu maddeler, sağlıklı kan dolaşımını bozarak yara iyileşmesini ve ameliyatın başarısını olumsuz etkileyerek genel anestezi için daha yüksek bir risk grubuna girilmesini sağlamaktadır.

Herhangi bir ilaca karşı alerji ya da herhangi bir ilaç kullanımı yasağı varsa doktorlara bildirilmesi gerekmektedir. Gebelik hali ya da gebe olma ihtimalleri bulunuyorsa doktorlar bu konu hakkında bilgilendirilmelidir.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Ameliyatı Günü Ne Yapılmalı?

Genel anestezi uygulanacaksa ameliyattan önce su da olsa herhangi bir şey yenilip içilmemesi gerekmektedir. Ameliyat saati öğleden sonra ise doktorun izin vermesi halinde sabah saat 6 civarında kahvaltı yapılabilmektedir. Düzenli kullanılan tansiyon, şeker ilacı gibi ilaçlar çok az su ile alınabilmektedir. Ameliyat sabahı duş almakta herhangi bir sıkıntı olmamaktadır. Ama herhangi bir makyaj yapılmamalı, saç spreyi, jöle ya da oje kullanılmamalıdır.

Ameliyat günü kolay giyilen rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ameliyat kıyafetleri ise hastanelerden temin edilmektedir. Yüzük kolye ve küpe gibi takılar kullanılmamalı ve değerli eşyalar hastaneye getirilmemelidir. Lens veya diş protezleri gibi gereçler ve vücut üzerinde bulunan bütün metal eşyalar ameliyat öncesi çıkartılmaktadır.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Bir yüz estetiği olan yüz yağ enjeksiyonu sonrası baş yüksekte olmalı ve mümkün olduğu kadar sırt üstü ve yana doğru yatarak uyunmalıdır. Yüz üstü yatılmaması gerekmektedir. Hafif ağrılar olması halinde ağrı kesici olarak parasetamol, asetaminofen ya da dipyrone içeren analjezikler tercih edilmektedir. Aspirin ya da aspirin benzeri ağrı kesici ile kan sulandırıcı diğer ilaçlar doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. En az 1 hafta süre ile yoğun egzersiz ve spordan uzak durulması gerekmektedir. Makyaj ise ameliyattan 24 saat sonra yapılabilmektedir. Beklemeyen bir etki gelişmesi halinde ameliyat yapan doktorla mutlaka görüşülmelidir.

Yüz Yağ Enjeksiyonu Sıkça Sorulan Sorular
Cilt Bütünlüğü Bozulan Bölge Mikrop Kapar Mı?

Evet. Mikrop kapan yaranın apseye ya da iltihabın etrafındaki dokulara ya da vücudun herhangi bir başka bölgesine yanı sıra tümüne yayılmasına sebep olabilir. Bu nedenle, işini bilen ciddi doktorlar tarafından enjeksiyon işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Enfeksiyon ve Yara Bölgesi Oluşursa Nasıl Olur?

Enfeksiyon ve yara bölgesinde aşırı kızarıklık, ağrı, iltihaplı akıntı belirtileri oluşur. Gelişecek olan enfeksiyonlar uygun tedavi ile durdurulabilmektedir.

Uzman Doktorlar Enfeksiyon ve Yara İçin Ne diyor?

Uzman doktorlar bu tür sorunlarda sadece uygun bir ortamda yapılan ameliyatlarda riskin son derece düşük olduğunu fakat yine de tüm imkânlara rağmen ortaya çıkabileceğini belirtmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Genel olarak lokal anestezi altında yapılır ve bazen genel anestezi altında yapılan cerrahi girişim safhaları da olabilmektedir. Alınan yağlar özel bazı işlemlerden geçerek transfer yapılan bölgeye uygun bir enjektör ile aktarılarak enjekte edilmektedir. Bu işlemler herhangi bir kesi olmaması nedeniyle iz bırakmamaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Sürmektedir?

Yağ enjeksiyonu ortalama 30 ve 60 dakika kadar sürmektedir. Lokal anestezi altında yapılmış da olsa ameliyathane ortamında yapılması daha uygun olmaktadır. Bu sayede sakinleştirici ilaçlar kullanılarak hastanın konforu artırılabilmektedir. Aynı zamanda basit bir yöntem gibi dursa dahi çok fazla aşamadan oluşması nedeniyle tam anlamıyla steril bir ortam olması gerekmektedir.

Yağ Enjeksiyonu En Sık Hangi Bölgelerde Uygulanmakta?

Yağ enjeksiyonu en sık yüzde uygulanmaktadır.

Enfeksiyonun Önlenmesi İçin Neler Yapılmalı?

Enfeksiyonun önlenebilmesi için yapılması gereken hijyenik ortamın ameliyattan sonra da hasta tarafından sağlanması ve yara temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Düzensiz Yumru Görünümler İçin Yapılması Gerekenler?

Bazı kişilerde deri yaralanmaları ya da cerrahi işlem sonrasında yara derisinde pembe, kırmızı ya da ten renkli düzensiz yumru görünümde sert elastik kıvamlı bir anormal iyileşme dokusu gelişebilmektedir. Bu dokuya keloid ismi verilmekte ve bu durum geliştiğinde ilaç enjeksiyonları ya da ek cerrahi işlem uygulanması gerekmektedir. Enjeksiyon sonrası da kabarıklar asitmetriler görülebilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu İçin Yağ Nerelerden Alınır?

Yağlar özel liposuction enjektörleri ile genel olarak karından alınmaktadır. Bel ve kalça bölgeleri de sıklıkla yağ alımı yapılan bölgeler olmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Dolgunluk Sağlar Mı?

Yeni yerine transfer edilen yağ hücresi ne kadarı yaşar ise yağ enjeksiyonu o kadar kalıcı olmaktadır.

Yağ Hücresi Depolanır mı ?

Yağ uygulamasında artan yağlar steril tüpler içinde uygun soğutma ortamında depo edilebilmektedir. Tekrar enjekte edilme imkânları mümkün olmaktadır. Tekrar yağ alım zahmetinin olmaması nedeniyle hastalar tarafından tercih edilmesine rağmen yağların taze alınması ve kullanılması daha yararlı olacaktır.

Yağ Enjeksiyonu İle Göğüsler Büyür Mü?

Göğüs büyütmek için de yağ enjeksiyonu kullanılmaktadır. Seçilmiş olan vakalarda yağ enjeksiyonu yapılabilmektedir. Özellikle fazla büyük meme istemeyen kadınlarda bel ya da karın bölgesinde yeterli kaynak bulunursa daha iyi sonuç alınabilmektedir. Doğal görünüm sağlayan ve 1 yıl seans yapılırsa sonuç çok daha başarılı olmaktadır.