Saç Ekimi

Saç Ekimi

Dökülen saçlar uzun yıllardır insanların çözüm üretmek için çabaladıkları bir konu olmuştur. Saç dökülmesini önlemek ve tedavisini bulmak için çok çaba sarf edilse de kalıcı sonuçlar elde edilememiştir. Hiçbir ilaç ya da tedavi saçların dökülmesini tam anlamıyla engellemeyi başaramamıştır. Kimi bilim insanları saç dökülmesini geciktirici ya da yavaşlatıcı karışımlar yapmış ancak bu gelişmeler de yeterli olmamıştır.

Günümüz dünyasında da saçların dökülmesini tam anlamıyla durduran ya da ortadan kaldıran bir çözüm henüz bulunmamaktadır. Bugün itibarıyla saç dökülmesini durdurmak mümkün gözükmese de, dökülen saçları tekrar yerine getirebilmek mümkündür. FUE tekniği ile saç kaybı yaşanılan bölgelere sağlıklı saç kökleri nakledilerek yeniden saç çıkması sağlanabilmektedir. Günümüzde saç ekimi kadın veya erkek fark etmeden herkese uygulanabilen bir işlemdir.

FUE saç ekimi nasıl yapılır?

FUE saç ekimi işlemi genellikle başın arka kısmında bulunan ve ense diye tabir edilen bölgedeki saç köklerinin alınması ile başlar. Ense bölgesi hemen herkeste saçların yoğun olduğu ve saç köklerinin saç ekimine elverişli olduğu bir alandır.

Donör saha olarak adlandırılan bu alandaki saç kökleri punç adı verilen hassas ve ince iğne uçları yardımıyla çıkarılır ve beklemeye alınır. Lokal anesteziye başvurularak uygulanan bu işlem yaklaşık 5-6 saatlik bir operasyonu gerektirmektedir. Ardından saç kökleri (greft) önceden belirlenmiş olan bölgeye tek tek nakledilir. Burada önemli olan saç çizgisinin korunması ve saçların yoğun bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır.

FUE tekniği her bir saç kökünde tek tek işlem yapılmasını zorunlu kıldığı için geçmiş yıllardaki yaygın tekniklerden biri olan FUT tekniğine oranla çok daha başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır.

FUE tekniği kendi içerisinde de farklı uygulamalara sahiptir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İğneli,
  • Choi(kalem tekniği),
  • Slit ekim (lateral tekniği).

FUE saç ekiminin avantajları nelerdir?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan FUE yönteminin birçok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle bu yöntemde donör sahada büyük kesiler yapılmaz ve saha dokusuna zarar verilmez. Çünkü sağlıklı saç kökleri oldukça küçük uçlu iğneler sayesinde çıkartılır.

Dolayısıyla açılan delikler oldukça küçüktür ve kapanmaları kolaydır. Herhangi bir kesik olmadığı için kafa bölgesinde saç ekimi sonrası dikiş atılmasını gerektiren bir durum da olmamaktadır. Bu teknikle donör sahadan alınan saç kökleri aynı zamanda sakal, bıyık ve kaş ekimi için de kullanılabilmektedir. Operasyonun sonucunda hastalarda herhangi bir doku ve his kaybı gözlenmez.

  • Saç ekimi sonrası dikişe gerek yoktur.
  • Lokal anestezi altında uygulanır.
  • Küçük uçlu iğneler ile saç kökleri çıkartılır.
  • Sakal, bıyık ve kaş ekimi içinde kullanılabilir.
  • Herhangi bir doku veya his kaybına yol açmaz.
  • Donör sahadaki dokuya zarar vermez.

Saç ekimi sonrası

Saç ekimi sonrası ilk sonuçlar 8 ila 12 ay arasında alınabilmektedir. İyileşmenin ilk aşaması 3 hafta içinde gerçekleşmekte, ikinci aşama 3 ayda tamamlanmakta ve son aşama ise 6 ayı bulmaktadır. Yaklaşık 6 aylık süre boyunca dikkat edilmesi gerekilen kurallar doktor tarafından hastaya detaylı şekilde aktarılmaktadır. Bu süre boyunca şapka gibi saçlara zarar verebilecek aksesuarların kullanımından uzak durulmalıdır.

Ayrıca saçlar için besleyici nitelikte özel şampuanlar kullanılması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrasında kısa süreli ağrılar oluşabilir ancak bunlar günlük yaşantıyı olumsuz etkileyecek derecede değildir. Saç ekiminin ardından ağrıları en aza indirmek için doktor tarafından ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Ekilen saçlarda ilk başta kızarıklık, morluk veya şişlik gözlemlenebilir. Bunlar iyileşme sürecinin doğal bir sonucudur.

Saç ekimi fiyatları

Saç ekimi, kişiden kişiye farklılık gösterebilen bir operasyondur. Her şeyden önce kullanılacak teknik ve toplam greft sayısı bu operasyonun büyüklüğünü ifade eder. Bu değişkenlere bağlı olarak saç ekimi fiyatları da değişiklik gösterecektir.

FUE tekniği fiyatları hakkında en net bilgiye sahip olmak için ücretsiz olarak saç analizinizi yaptırmalısınız. Bunun için ilk olarak WhatsApp hattımız üzerinden fotoğraflarınızı bize gönderebilirsiniz. Saç ekilecek bölgenin tespiti ve saç yapısının analizinin ardından operasyonun detayları kesinleşecek ve bu sayede fiyat belirlenecektir.

Saç Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekimi yaptırdıktan sonra işe gidebilir miyim?

Saç ekimi operasyonu çalışma hayatına dönüşü etkilemez. Doktor kontrollerinin ardından 15 günlük süre içerisinde iş hayatına dönülebilir. Ancak şapka vb. aksesuarları kullanmamak gerekir.

Kadınlar da saç ekimi yaptırabilir mi?

Kadınlar da saç ekimi yaptırabilirler.

Ekilen saçlar ne zaman çıkmaya başlar?

Saç ekimi işleminin ardından ilk sonuçlar 6 ila 10 ay arasında alınmaktadır. Bu süre zarfında saçlar birkaç defa dökülebilir. 

Saç ekimi kaç yaşından itibaren yapılabilir?

Kişinin genel sağlık durumu saç ekimine elverişli olduğu müddetçe saç ekimi yaptırmanın herhangi bir yaş engeli bulunmamaktadır.

Saç ekiminin yan etkileri var mıdır?

Saç ekiminin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Kaç farklı saç ekimi yöntemi vardır?

Temelde FUE ve FUT olmak üzere iki farklı saç ekimi yönteminden söz edilebilir. FUE, sağladığı avantajlar bakımından daha çok kabul gören bir tekniktir. Her teknik kendi içerisinde uygulama yöntemleri bakımından da çeşitlilik gösterebilmektedir.

Saç ekimi ağrı yapar mı?

Saç ekimi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez.

Saç ekimi kaç seansta tamamlanır?

Bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Saç ekimi yapılacak bölgenin genişliği ve ihtiyaç duyulan saç kökü sayısı ekstra seans gerektirebilir.

Saç ektirdikten sonra yara olur mu?

FUE tekniğinde biyopsi iğnelerine benzer ince uçlu iğneler ile işlem yapıldığı için oluşan yaralar oldukça küçüktür ve zaman içinde iyileşme gösterirler. Bu yüzden kalıcı bir iz ya da yara söz konusu olmaz.

Saç ekiminin riskleri nelerdir?

Saç ekimi operasyonunun herhangi bir riski yoktur. Ancak her türlü oluşabilecek risklere karşı hastalar operasyon öncesi doktor tarafından riskler hakkında detaylı olarak bilgilendirilirler.