Mezoterapi
Mezoterapi
Günümüzde çok sayıda farklı estetik uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar cilt sağlığından selülitlerin giderilmesine kadar birçok farklı hedefe yönelik olarak kullanılmaktadır. Mezoterapi, çeşitli kullanım alanları olan bir estetik uygulamadır. Güzellik ve dış görünüş sizin için önemliyse, mezoterapinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını merak ediyor olabilirsiniz.
Şüphesiz hepimiz daha iyi bir dış görünüşe sahip olmak isteriz. Ancak zaman içerisinde ciltteki kırışıklıklar, selülit ve saç dökülmesi gibi problemler dış görünüşü olumsuz etkileyebilir. Bu sorunlara yönelik olarak çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Mezoterapi, cilde ve saçlara uygulanabilen çeşitli etkilere sahip bir estetik uygulamadır.
Mezoterapi Nedir?
Cilt estetiğini ve saçları etkileyebilen estetik uygulamalar ilginizi çekiyorsa mezoterapiyi daha önce duymuş olabilirsiniz. Basitçe açıklamak gerekirse mezoterapi cildin orta katmanına çeşitli maddelerin enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir uygulamadır.
Mezoterapide kullanılan maddeler arasında çeşitli vitamin, mineral, enzim ve amino asitler bulunmaktadır. Tam olarak mezoterapinin kelime anlamı “orta tedavi”dir ve Latince’den gelen bir kelimedir. Kelimenin anlamındaki “orta”, işlemin cildin orta katmanına uygulanmasından gelir.
Mezoterapi Ne İşe Yarar?
Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan mezoterapinin işe yaradığı birçok konu vardır. Öncelikle mezoterapi ciltte farklı bölgelere yapılabilir. Ciltte sıkılaşma sağlayarak kırışıklıkların giderilmesinde ve yorgun görünümün ortadan kaldırılmasında mezoterapi etkili olabilir.
Kırışıklıkların yanı sıra mezoterapi selülitlerin azaltılmasında ve sivilce problemine karşı da kullanılabilir. Mezoterapi ile cilde enjekte edilen maddeler ciltteki hücrelerin uyarılmasını sağlar. Son olarak mezoterapinin bir başka kullanım alanı da saç hücrelerinin uyarılmasıdır.
Mezoterapi Çeşitleri
Derinin orta katmanına uygulanan mezoterapi işleminin çeşitli kullanım alanları bulunur. Saç dökülmesinden selülit tedavisine kadar birçok konuda faydalanılan bu uygulamanın çok sayıda çeşidi vardır.
Öncelikle kullanılan tekniğe bağlı olarak mezoterapinin nokta nokta mezoterapi, kapsamlı mezoterapi ve üst deri mezoterapisi olmak üzere üç farklı çeşidi mevcuttur. Buna ek olarak uygulama bölgesine göre de farklı mezoterapi çeşitleri bulunur. Örneğin yüz mezoterapisi, saç mezoterapisi, vücut mezoterapisi, selülit mezoterapisi gibi farklı türler vardır.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Çeşitli cilt sorunları ve saç dökülmesi gibi problemlerden şikayetçiyseniz mezoterapi uygulaması ilginizi çekebilir. Eğer bu işlemi yaptırmak istiyorsanız, mezoterapinin nasıl gerçekleştiğini merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle mezoterapi uygulamasının yapılması için işlemin neden ve hangi bölgeye yapıldığı belirlenir.
Uygulamanın kapsamında belirlendikten sonra kullanılacak karışım ve miktarı çeşitli faktörlere göre kararlaştırılır. Küçük iğneler yardımıyla bazı vitamin, mineral, enzim ve amino asitlerden oluşan karışım derinin orta katmanına enjekte edilir.
Mezoterapi Faydaları
Estetik amaçlı kullanılan yöntemler arasında mezoterapi oldukça yenidir diyebiliriz. Bu yüzden bu alanda çok fazla bilimsel çalışma yoktur ve bu işlemin faydalarının kapsamı tam olarak bilinmemektedir.
Ancak mezoterapi cilt görünüşünden saç sağlığına kadar birçok alanda çeşitli faydalar sağlayabilir. Ciltte oluşan kırışıklık, sivilce, selülit ve çeşitli lekelenmelerin giderilmesinde mezoterapiden yararlanılabilir. Bunun yanı sıra saç hücrelerini uyardığı düşünülen bu yöntem saçkıran sorununda da kullanılabilir. Son olarak mezoterapinin bazı akut ağrı sorunlarında etki sağlayabildiği düşünülmektedir.
Mezoterapi Zararlı Mıdır?
Küçük iğneler yardımıyla gerçekleştirilen mezoterapi uygulaması cerrahi olmayan estetik bir işlemdir. Ancak her ne kadar birçok alanda etkisi olduğu düşünülen bir uygulama olsa da mezoterapi çeşitli yan etkilere sebep olabilir.
Bu yüzden mezoterapiden yararlanma kararını vermeden önce yan etkileri öğrenilmelidir. Mezoterapinin yan etkileri arasında ciltte şişme, kızarıklık, kaşıntı ve yanma gibi sorunların yanı sıra ishal, halsizlik ve kusma gibi sorunlar da bulunabilir. Mezoterapi uygulamasına bağlı olarak bu saydıklarımız dışında yan etkiler de oluşabilir. Ayrıca hamilelik, emzirme, diyabet, kanser gibi çeşitli durumlarda mezoterapi uygulanmamalıdır.
Mezoterapi Ne Kadar Sürer?
Bu uygulama hakkında merak edilen konulardan bir diğeri de mezoterapinin ne kadar sürdüğüdür. Ayrıca mezoterapi uygulamasının kalıcı olup olmadığını da merak ediyor olabilirsiniz. Kısaca söylemek gerekirse mezoterapi oldukça kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilen ve uzun süre işe yarayabilen bir uygulamadır.
Bir mezoterapi işlemi türüne bağlı olarak yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürebilir. Kullanım amacına bağlı olarak haftada bir seans olmak üzere 5-10 seans gerekebilir. Seansların sonunda sağlıklı bir yaşam ve yeterli bakım ile mezoterapi sonuçları desteklenebilir.
Kimler Mezoterapi Yaptırabilir?
Sağlıklı ve yetişkin birçok birey mezoterapiden yararlanabilir. Ancak çeşitli durumlarda mezoterapinin uygulanması önerilmez. Bu durumlar arasında hamilelik, emzirme, diyabet, kanser, felç geçmişine sahip olmak, alerji gibi durumlar bulunmaktadır. Mezoterapi işlemini yaptırmadan önce sağlık durumunuzun buna elverişli olduğundan emin olun.
Mezoterapi Fiyatları
Farklı çeşitlere ve kullanım alanlarına sahip olan mezoterapi uygulamasının fiyatları değişiklik gösterebilir. Zira mezoterapi işleminde kullanılan karışımın oranları ve miktarı farklı olabilir. Bizimle iletişime geçerek güncel mezoterapi fiyatları hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.
Mezoterapi Merkezi
Her ne kadar basit bir uygulama gibi görünse de mezoterapinin bir uzman tarafından ve doğru ortamda yapılması gereklidir. Eğer bu uygulama ilginizi çekiyorsa Milano Klinik’te profesyonel mezoterapi hizmetinden faydalanabilirsiniz.