Dik ve Sıkı Göğüsler Hayal Değil
Doğum sonrası sarkan göğüsler, yerçekiminin etkisi, emzirme, doğurma, kilo alıp verme, yaşlanma ve cilt elastikiyetinin bozulması, genetik yapı gibi çeşitli faktörlerden dolayı göğüslerin çok küçük veya çok büyük olması problemi olması sıkı ve dik göğüs isteğini arttırmaktadır. Bu problemlerin çözümü için farklı yöntemler kullanılabiliyor.
Daha Sıkı ve Dik Göğüs İçin;
-
Egzersiz
Bank veya yatağa sırt üstü uzanılır. Farklı iki ele 2,5 kilo ağırlık alınır ve ağırlıklar yukarıya doğru kaldırılır. Kanat çırpar gibi aşağı ve yukarı hareketlerle 10 kez fakat günde 3 kere bir gün ara ile yapılmalıdır. Koltukaltı ,göğüs çevresinde bulunan kaslar bu egzersiz ile ortalama 1 ay da etkisini gösterecektir.
-
Tedavi
Bunun için gereken, doğal sızma zeytinyağıdır.
Yatağa sırtüstü uzanılır ve sırtın altına birkaç yerleştirilir. Biraz zeytinyağı ile göğüslere masaj hareketi ile daireler şeklinde sürülür. Fazla kullanılan zeytinyağı silinebilir ama biraz yağ kalması faydalı olur. Çünkü yağ cilde esneklik kazandırır. Bu uygulama her gün 3 kez uygulanabilir
-
Göğüs estetiği operasyonu
Kişinin küçük göğüs problemi varsa bu problemi çözmek için meme altına protez koyulur ve protez silikonlu yada silikonsuz maddeler içeren implantlar kullanılır. Günden güne ilerleyen teknoloji sayesinde göğüse yerleştirilen implantlar fark edilemez. Silikonsuz implant ise kasların alt kısmına yerleştirilir.
Göğüs Dikleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Meme dikleştirme ameliyatından sonra emzirme ile yeniden sarkma olabilir. Fakat bu sarkma kişiden kişiye göre değişir, genetik yapıdan dolayı genellikle oluşabilir.
- Meme protezi Operasyonu yaklaşık bir saat, göğüs dikleştirme operasyonu ise 3-4 saat sürer. Bu operasyon sonrası kişi birkaç gün bandaj kullanır. Daha sonra sadece korse takar. Operasyondan sonra bir iki gün içinde kişi toparlanır günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir fakat yaklaşık iki ay hasta spor yapmamalıdır.
Göğüs Dikleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Meme dikleştirme ameliyatından sonra emzirme ile yeniden sarkma olabilir. Fakat bu sarkma kişiden kişiye göre değişir, genetik yapıdan dolayı genellikle oluşabilmektedir.
- Meme protezi operasyonu yaklaşık bir saat, göğüs dikleştirme operasyonu ise 3-4 saat sürer. Bu operasyon sonrası kişi birkaç gün bandaj kullanır. Daha sonra sadece korse takar. Operasyondan sonra bir iki gün içinde kişi toparlanır günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir fakat yaklaşık iki ay hasta spor yapmamalıdır.
Sarkma
İnsanlar yaşlandıkça dokulardaki kaslarda zayıflar. Bu nedenle kadınlarda 40 yaşından itibaren meme dokusu hacmini yitireceği için kaslar zayıflar ve sarkma meydana gelir. Kasların sarkması 2 yöntem ile çözülebilir: Meme implantı, göğüs dikleştirme .
Meme dokusundan sarkma fibrotik daha da kötü olur. Meme dikleştirmek operasyonu genellikle sarkma ilerlediği zaman düşünmeye başlanır. Fakat bir an önce müdahalesi gerekir. Çünkü sarkık ve bozuk olan göğüsler psikolojik problemlere yol açabilir.
Operasyon Sonrası İzler
Göğüs estetiği ameliyatı eskisi gibi iz bırakmaz. Ciltte büzüşme yapılarak izler kapatılabilir. Deride kızarıklık vs. oluşumlarında ise lazer ile birkaç seansta yok edilebilir.
Meme dikleştirme operasyonu ve memedeki çatlaklar
Ameliyat ile sadece meme ucunun altındaki bölümden deri çıkarılabildiği için meme ucundaki ve etrafındaki çatlaklıklar yok edilemez.
Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İzler Rahatsız Edici Mi?
Meme dikleştirme ameliyatından sonra protez yerleştirilmiş kişilerde 3,5cm kadar küçük iz kalır. Fakat bu iz görünür şekilde açıkta olmadığı için rahatsız edici olmaz. Göğüslerindeki deri toparlanan kişilerin yapılan yönteme göre değişen I, L veya T biçiminde izler kalabilir. Meme başı çevresindeki iz renk tonu farkından dolayı çok belli olmaz. Meme başı kısmından aşağıya doğru olan çizgi hızlı kaybolur. Göğüs dikleştirme operasyonundan 1 yıl sonra yara izi çok belli olmaz. Çizgi alt tarafta kalacağından yandan bakıldığında pek gözükmez.
Meme Operasyonu Sorunlar
Ameliyat esnasında veya ameliyattan sonra kanama, doku içinde kan birikmesi olabilir. Daha yavaş iyileşme görülmesi şeker hastalığı, aşırı sigara tüketimi veya genetik sebeplerden dolayı olabilir. Bu hastalara farklı teknikler uygulanır.